Hyldebo

Du er her: Hjem > Generalforsamlinger > Referat 2013
top
Page

Referat 2013

Download referat i PDF

REFERAT
Af ordinær generalforsamling afholdt i Odden Forsamlingshus
lørdag den 13. april 2013 kl. 10.00

På generalforsamlingen var 36 grundejere repræsenteret ved 50 personer.
Formanden Niels Bülow bød velkommen og gik direkte over til den udsendte dagsorden ved at foreslå Carsten Parby som dirigent. Vi kender Carsten som den, der står for vores hjemmeside og som formand for vandværket.
Der var ikke andre forslag og Carsten blev straks valgt med akklamation.

Ad 1 – Valg af dirigent:
Carsten takkede for valget og konstaterede derefter, at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. Da der ikke var nogen indvendinger herimod, gik man direkte over til den udsendte dagsordens pkt. 2.

Ad 2 – Oplæsning af referat fra sidste generalforsamling:
Referat var udsendt til grundejerne sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen, og da ingen insisterede på, at få referatet læst op, gik vi direkte til punkt 3.

Ad 3 – Bestyrelsens beretning:
Formanden fremlagde bestyrelsens beretning for 2012:
2012 har været et år med store udfordringer for foreningen, især vores egen kystsikring efter de store storme i november og december 2011 og højvandsdigeprojektet, der igen gav en del arbejde.

Vejene har klaret vinteren godt og vi forventer, atter at kunne nøjes med et mindre vedligehold af dem.
Hvis der er medlemmer, der ser vejskader forårsaget af store lastbiler eller maskiner, bedes de fortælle bestyrelsen, hvor det er sket og, om muligt, hvem der har forårsaget skaden.
Vi vil derefter forsøge at få skadevolderen til at betale reparationen.
Grundejerne skal huske at beskære beplantningen ud mod vejene, således at også større køretøjer, brandvæsen og renovation kan passere, en nærmere beskrivelse af kravene findes i den grønne folder fra kommunen.

Drænet fungerer udmærket.
Vi vil skylle drænet igennem i løbet af foråret hvis det skulle vise sig nødvendigt.
Hvis den røde lampe på pumpestationen lyser, vil vi gerne have, at man ringer til elektrikeren, hvis nummer findes på pumpestationen.
Hvis der er grundejere, der ønsker at lægge dræn på egen grund, skal de huske, at tilslutning til fællesdrænet skal udføres af en autoriseret kloakmester og grundejerforeningen skal tilsendes en ”attest” fra kloakmesteren. Husk desuden at overholde reglerne for drænets afstand til sivebrønd m.m..

Vi har opsagt aftalen med Kragøre om, at vi vedligeholder grøften.
Vi har atter i 2012 rettet henvendelse til dem om, at de skal slå deres side af grøften og vi har forsøgt at etablere en fælles plan for vedligeholdelse af grøftens bund og udløb.
Også i 2012 har vores henvendelse været resultatløs og vi vedligeholder derfor kun vores side af grøften, indtil en fælles aftale er etableret. Når alt kommer til alt er det jo primært dem, der får problemerne.

Kystsikringen led voldsomt under stormen i november 2011. Det var den stærkeste storm i 10 år, og den har ødelagt kystsikringen og brinken bagved på lange strækninger. Vi har lagt fiberdug på bagsiden af den blottede kystsikring, fyldt op bag fiberdugen og til sidst rettet stensætningen op.
Foreningens økonomi tillod desværre ikke, at hele reparationen blev betalt af grundejerforeningen. Vi bad derfor strandgrundejerne om et, synes vi, meget stort bidrag til kystsikringen på 5.000 kr. pr. grundejer. Det fik vi tilsagn om, og så blev arbejdet udført.

På generalforsamlingen blev det dog besluttet, at det kun var et lån, strandgrundejerne havde givet, og de skal have pengene tilbage, når foreningens økonomi tillader det.

Højvandsdiget ved Søgården og Sejer Strande er utvivlsomt den opgave, der har krævet mest opmærksomhed i 2012.
Opstart 19. oktober 2011 modtog 52 grundejere brev fra Odsherred Kommune med indkaldelse til borgermøde i Vig den 19. november omkring højvandsdiget.
Borgermødet 19. november Jeg ønskede at få mulighed for at fremlægge vores synspunkter på borgermødet, det blev først accepteret, siden afvist. Jeg blev i stedet inviteret til et formøde inden borgermødet. Her fik jeg mulighed til at fremsætte vores syn på digeprojektet, men fik naturligvis ingen positiv reaktion.
På selve borgermødet blev alle protester generelt fejet af bordet med en kommentar om, at man da endelig måtte klage, idet der jo var høringsperiode på projektet til 19. december 2011.
Foreningen og dens medlemmer fremsendte 42 klager inden 19. december 2011.
Nyt udspil I slutningen af januar 2012 fik vi at vide, at vores protester var taget til efterretning, Kystdirektoratet, højvandsdigeprojektet og kommunen erkendte, at diget kun yder beskyttelse mod højvande op til 1,95 meter. Desuden var der procedurefejl, så hele forløbet skulle gå om.
Møde 1. februar 2012 Jeg var inviteret til at deltage i et digemøde den 1. februar 2012. Her nåede vi frem til en ny betalingsmodel for etablering af diget, hvor kun de grundejere der ligger lavere end 195 cm. over daglig vande, skal deltage. Det betyder, at den samlede betaling fra Hyldebo og medlemmerne er reduceret med ca. 375.000 kr. (ca. halveret) og kun foreningen samt 12 medlemmer nu skal betale.
Byrådsmøde 26. juni 2012. På byrådsmødet besluttede byrådet at sige ok til det nye projekt.
6. september 2012 skrev kommunen til grundejerforeningen og de berørte medlemmer og fremlagde i brevet den vedtagne plan.
Alle de 13 (inklusive foreningen) i vores forening, der bliver berørt har fået brev direkte fra kommunen og et nyt sæt af dokumenter er lagt frem af kommunen på adressen: www.odsherred.dk/andretilladelser
10. oktober 2012 fremsendte vi på ny en klage til kommunen som så sendte den til behandling i transportministeriet.
6. februar 2013 modtog vi transportministeriets afslag på vores klage og dermed er sagen endeligt afsluttet, idet vi ikke kan klage yderligere og en retssag ikke kan komme på tale i foreningens regi.
Vedligeholdelse af dige og kyst var det næste problem. Bestyrelsen har accepteret at vi yder ca. 200 kr. pr. år pr. grundejer. Rationalet herfor er følgende:
- Kystdirektoratet mener, at det er helt klart, at alle grundejere, der har gavn af den forbedrede kystadgang kan tvinges til at betale til denne.
- Foreningen skal fremover betale ca. 20.000 kr. pr. år for, at der fyldes ral på kysten foran højvandsdiget for ca. 140.000 kr. Det ser ud til at være en rimelig god investering for os, da det kan forventes, at foreningens udgifter til kystsikring vil blive reduceret forholdsmæssigt
- Herudover skal de berørte grundejere også yde et individuelt årligt vedligeholdelsesbidrag

Der var planlagt et startmøde for digelaget til den 28. april 2013 kl.12 i forsamlingshuset. Det ser ud til at være udsat. Her vil en bestyrelse for digelaget blive valgt og vedtægterne blive godkendt.

Renovation, storskrald og grenaffald ligger i øvrigt i kommunalt regi, så det kan man læse nærmere om i den grønne folder (og i landliggeren).

Regnskabet vil Per Sunke vende tilbage til, så det vil jeg undlade at kommentere.

Metaldetektor Jeg vil minde om, at foreningen har en metaldetektor, som jo gør det lettere at finde skelpælene. Den er til udlån til medlemmer mod behørig kvittering.
Den kan lånes hos Per Sunke, der bor Poppelkrogen 2.

Udsendelse af referat Bestyrelsen har besluttet, at vi udsender generalforsamlingsreferater og anden aktuel information som e-mail til de medlemmer hvis e-mail adresse, vi har.
Dette kræver naturligvis, at vi har medlemmernes e-mail adresser, så de der er interesserede, bedes sende deres e-mail adresser til formanden: niels.bulow@vip.cybercity.dk

Hjemmeside Foreningen har en hjemmeside på:
http://www.sjaellandsodde.dk/Hyldebo/
som vi opdaterer med relevant information, efterhånden som informationen opstår.

Tømning af septiktanke vil for sommerhusejerne ske igen i 2014. Vær opmærksom på reglerne for dæksler. I dag må de højst veje 25 kg.
Mere om dette kan findes på www.odsherredforsyning.dk.
Husk også at beskære så slamsugeren kan komme frem på vejen og man kan få adgang til septiktanken.

Foreningens love. Er der nogen der mangler foreningens love, kan de hentes på foreningens hjemmeside eller fås ved henvendelse til bestyrelsen.
Hvis vi vedtager at ændre lovene i dag, vil vi naturligvis udsende de opdaterede love til alle medlemmer.
Hermed var beretningen slut, den blev herefter debatteret og taget til efterretning

Ad 4 – Regnskab:
Kassereren Per Sunke gennemgik regnskabet, der var udsendt til medlemmerne inden generalforsamlingen.
Per Sunke kommenterede de enkelte poster på regnskabet og budgettet.
Regnskabet blev derefter debatteret. Debatten gik mest på de fremtidige udgifter og især på risikoen for at kystsikringen bliver dyrere pga. den nye store færge.
Regnskabet blev derefter sat til afstemning. Det blev enstemmigt godkendt og med akklamation.

Ad 5 - Indkomne forslag:
Der var indkommet 2 forslag.

Forslag 1 var indkommet fra Erik Johansen Lærkekrogen 7 og var i forvejen udsendt til medlemmerne.
Erik gennemgik og begrundede sit forslag, der af dirigenten blev tolket som to forslag, hvoraf første del var indeholdt i det af bestyrelsen fremsatte forslag om lovændringer.
Anden del af forslaget var et oplæg til at omlægge grundejernes kontingentbetaling. Kontingentbetalingen skulle beregnes efter forbrugsprincipper, således at forbruget af vejene, gavnen af dræning og gavnen af kystsikringen via et sæt af beregningsregler skulle danne grundlag for individuel kontingentbetaling.
Forslaget blev livligt debatteret i en halv times tid hvorefter dirigenten foreslog en afstemning om betalingsmodellen.
Afstemningen gik på, om vi ønskede en fordelingsmodel til individuel kontingentbetaling.
4 stemte for forslaget, 29 imod og 2 undlod at stemme, (en grundejer havde forladt mødet) så forslaget var hermed forkastet.

Forslag 2 var bestyrelsens forslag til ændring af foreningens love. Forslaget var i forvejen udsendt til medlemmerne.
Da ændring af lovene kræver at 2/3 af medlemmerne var mødt, kunne ændringerne ikke vedtages på den ordinære generalforsamling. Hvis 2/3 af de afgivne stemmer var for forslagene, var en vedtagelse mulig på den efterfølgende ekstraordinære generalforsamling.
Dirigenten gennemgik hvert enkelt forslag og satte hvert enkelt forslag til afstemning. De blev alle enstemmigt vedtaget og kunne dermed gå videre til den ekstraordinære generalforsamling.

Ad 6 – Fastsættelse af honorarer:
Bestyrelsen ønskede ingen honorarer, men dækning for afholdte udgifter ifølge statens takster.

Ad 7 – Fastsættelse af kontingent for 2014:
Bestyrelsen foreslog at kontingentet fastholdes på 1.500 kr./år, dette blev enstemmigt vedtaget.

Ad 8 – Valg af formand eller kasserer:
På valg var kasserer Per Sunke, som ikke ønskede genvalg.
Per har siddet i bestyrelsen i 33 år, heraf de sidste 25 som kasserer, så han sagde, at det er på tide at nye kræfter tager over. Bestyrelsen havde ingen forslag til en ny kasserer, og der startede en langvarig debat om, hvad jobbet indebærer og hvem der kunne overtage det. Da vi ikke kom videre, foreslog dirigenten, at vi lod punktet ligge, og så vendte tilbage til det efter punkt 11 Eventuelt. Det blev vedtaget og vi gik videre.

Ad 9 – Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter:
Eva Mason blev genvalgt som bestyrelsesmedlem med akklamation.
Karl-Henrik Rosendahl-Kaa blev genvalgt som bestyrelsessuppleant, ligeledes med akklamation.
Poul Fogh, bestyrelsessuppleant, blev også genvalgt med akklamation.

Ad 10 – Valg af bilagskontrollanter og suppleant:
Erik Johansen blev genvalgt som bilagskontrollant med akklamation.
Jytte Hulvej ønskede ikke genvalg som bilagskontrollant, så der var nyvalg til Freddy Jensen med akklamation.
Svend Perschke ønskede ikke genvalg som bilagskontrollantsuppleant så Henrik Basse tilbød at overtage jobbet, det gav straks valg og akklamation.

Ad 11 – Eventuelt:
Formanden fik ordet og takkede Per Sunke for hans store indsats gennem alle de forløbne år.
Per fik overrakt tre flasker vin som en ringe tak for den store og mangeårige indsats og blev hyldet af forsamlingen med langvarigt bifald.

Valget af kasserer var blevet udsat til efter dette punkt. Heldigvis meldte Knud Rasmussen sig og der var straks valg og akklamation.

Generalforsamlingen sluttede kl. 13.10 med, at dirigenten takkede deltagerne for generalforsamlingens forløb, og formanden takkede dirigenten for den veludførte direktion.

 


Niels Bülow Carsten Parby
formand dirigent
referent

 

Generalforsamlingen i 2014 er den 12.4.2014 kl. 10.00 i Odden forsamlingshus.
Generalforsamlingen i 2015 er den 25.4.2015 kl. 10.00 i Odden forsamlingshus.

Bestyrelsens sammensætning:


Formand: Niels Bülow Pilekrogen 17
Budstikken 124, 2630 Taastrup
Tlf.: 43 99 56 61
Mail: niels.bulow@vip.cybercity.dk

Kasserer: Knud Rasmussen Lærkekrogen 18
Vassingerød Bygade 20, 3540 Lynge
Tlf.: 28 45 54 56
Mail: nielsen-rasmussen@rasmussen.mail.dk

Bestyrelsesmedlemmer:

Jørgen Laursen Elmekrogen 8
Tårnby Torv 34, 2 th., 2770 Kastrup
Tlf.: 42 74 50 56

Marianne Emcken Lærkekrogen 4
Valnøddevej 7, 2400 Kbhvn. NV.
Tlf.: 38 10 39 69

Eva Mason Pilekrogen 12
Willem – Alexanderpark 13, Noordwijk, Holland

Suppleanter:

Karl Henrik Rosendahl-Kaa
Poul Fogh

Bilagskontrollanter:

Erik Johansen
Freddy Jensen

Suppleant: Henrik Basse

 

top
top
Menu

 

 

  Aktuelt Odden-vejr DMI

  Vejret de kommende dage

 

Årsplan - link

 Farvekoder

Login